Credinta sau Satanism ?!

Niciun comentariu
  
Cu toate ca am stat foarte putin zilele astea pe Internet am descoperit un reportaj care m-a cam pus pe ganduri. De pilda o casa din Anglia construita in secolul XIX pe terenul unei manastiri, face furori pe internet.
    Povestea Casei Parohiale din Borley, denumită „cea mai bântuită construcție din Anglia”, este interesantă atât pentru cei care cred, cât și pentru sceptici. Clădirea parohială era construită în perioada modernă, însă în acel loc se aflase o mănăstire de călugări din perioada medievală; de asemenea, un vechi castel și o mănăstire de călugărițe se aflaseră în preajmă.
    În zona Essex, locuitorii cunoșteau legende legate de aceste mănăstiri, cea de călugărițe, aflată în ruine și cea pe locul căreia fusese construită casa parohială. Se spunea că o călugăriță ce comisese păcate cu un călugăr fusese zidită de vie, iar bărbatul fusese spânzurat. Locuitorii spuneau că silueta călugăriței era văzută uneori, chiar în plină zi; dar dacă cineva se apropia, ea dispărea. Altă apariție ar fi fost silueta unui bărbat fără cap care conducea o trăsură.
   In anul 1930 o familie abia consolidata s-a mutat in conacul din Borley. Odată cu mutarea familiei în casa parohială Borley, soția reverendului, Marianne, începe să audă o voce tânguindu-se și chemând-o pe nume, cerându-i ajutorul și rugăciunile sale. Și soțul ei a auzit de mai multe ori aceste tânguiri. Femeia a fost ținta mai multor fenomene inexplicabile – i-a dispărut brățara la ceas în mod bizar, a fost lovită de mai multe ori, de câteva ori violent, fără a fi văzut pe cineva în fața sa, a fost aruncată din pat. Pe pereții casei apăreau mesaje scrise în care fantoma cerea ajutorul lui Marianne.
   Timpul a trecut insa fenomenele nu au incetat sa apara. În anul 2000 Louis Mayerling scrie o carte în care spune că toți cei implicați – familiile celor trei reverenzi (Bull, Smith și Foyster), parapsihologul și asistenții, sătenii – inventaseră și fabricaseră fenomenele bizare ce aveau loc în clădire. Totuși, chiar și acesta spune că unele dintre fenomene erau inexplicabile și nu fuseseră inventate (precum momentul în care toți clopoțeii din bucătărie au început să sune și a apărut o lumină orbitoare în timpul unei ședințe de spiritism).
   Chiar daca pe acele meleaguri a fost candva un lacas al domnului, puterea diavolului este din ce in ce mai mare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu